هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

09390268388

خانواده درمانی

………………………………………………………………………………………….

خانواده اصلی ترین بنیادجامعه است که استواری آن مستلزم  تعادل همه اعضای خانواده  است.

پژوهشها نشان داده که خانواده سالم می تواند بستر مناسبی برای رشد و شکوفایی همه اعضای خانواده باشد و همینطور خانواده ناسالم بستری برای رشد انواع اختلالات و بیماری تک تک اعضای خانواده ایجاد می کند.

خانواده درمانی یکی از شاخه های روان درمانی است که روی همه افراد خانواده تمرکز دارد. زمانی که خانواده تحت تاثیر مشکلات دچار آسیب شده باشد خانواده درمانی توصیه می شود. خانواده درمانی یکی از انواع خدمات روان درمانی است که در آن درمانگر به تک تک اعضای خانواده کمک می‌کند تا بتوانند و تعارضات موجود را حل و فصل نمایند و زندگی سالمی را تجربه کنند. اگر شما هم با مشکلات و اختلافات خانوادگی دست و پنجه نرم می‌کنید و به دنبال راهی برای بهبودشرایط زندگی  خود و اعضای خانواده هستید، خانواده درمانی می‌تواند راه حل مناسبی برای شما باشد.

خانواده درمانگر چه می کند ؟

خانواده درمانگر فردیست که به بررسی  مشکلات اعضای خانواده می پردازد و با استفاده از تکنیک ها و تمرین های مربوط مانند شناخت درمانی، رفتار درمانی ، درمانی بین فردی یا سایر انواع درمان های فردی به  اعضای خانواده کمک می کند تا بتوانند آسیب‌های خود را شناسایی کرده و تلاش جهت ترمیم آن داشته باشند. یک خانواده درمانگر تلاش می کند تا اعضای خانواده مجددا بتوانند درکنارهم زندگی کنند. بین اعضای خانواده صداقت، اعتماد ایجاد شود، اختلاف و تعارضات کاهش یابد، ببخش جایگزین کینه شود و روابط بهبود یابد.

فواید خانواده درمانی:

۱. درک بهتر از مرزهای سالم و الگوهای خانواده

۲. ارتباط سالم

۳. مهارت حل مسئله

۴. ایجاد همدلی

۵. کاهش تضاد و مهارت کنترل خشم

جلسات خانواده درمانی

هدف از خانواده درمانی حل کردن مشکلات اعضای خانواده است. بنابراین مشاور خانواده ممکن است جلسات را به صورت گروهی یا فردی برگزار کند،  این موضوع به سبک مشکل و روش درمانی مشاور بستگی دارد.

جلسات معمولا بین پنجاه دقیقه تا یک ساعت طول می کشد. با توجه به این که هدف از خانواده درمانی حل مشکلات بین اعضا است، تعداد جلسات بنا بر تشخیص مشاور خانواده تعیین می شود. اما معمولا یک خانواده درمانی از چهار تا دوازده جلسه می تواندباشد. در طی این جلسات مشاور خانواده ممکن است افراد مختلف را دعوت کند و با آن ها صحبت کند.

هدف خانواده درمانی

هدف از خانواده درمانی این است که اعضای خانواده بتوانند با یکدیگر رابطه بهتری برقرار کنند. خانواده درمانی از فروپاشی خانواده جلوگیری می کند. افراد خانواده به دنبال جلسات درمانی، می توانند موضوعاتی که برایشان آزار دهنده بود را بپذیرند و شرایط خانواده به حالت عادی برگردد.

چه زمانی باید به فکر خانواده درمانی باشیم؟

  1. بروز مشکلات ارتباطی با والدین یا فرزندان
  2. والدین یا فرزندان ناسازگار
  3. مشکلات زناشویی
  4. بروز مشکلات و عدم ارتباط گیری بین والدین و فرزندان بعد از طلاق
  5. عدم سازگاری با مشکلات عمده خانواده
  6. عدم پذیرش یک موقعیت غیرمنتظره مانند مرگ یکی از عزیزان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *