هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

09390268388

مشاوره ازدواج

مشاوره ازدواج

………………………………………………………………………………………….

مشاوره پیش از ازدواج

ازدواج یکی از سرنوشت ساز ترین و مهم ترین انتخاب های هر شخصی در زندگی است. وقتی شما تصمیم به ازدواج می گیرید باید بدانید شخصی که انتخاب می کنید قرار است در تمام لحظات زندگیتان، در شادی و غم در سلامت و بیماری، در جوانی و پیری در کنار شما باشد بنابراین ازدواج انتخابی حساس است. ازدواج یک نقطه عطف و یکی از مهم ترین تصمیمات زندگی ماست. ازدواج یک آغاز برای تعهدی بلند مدت می باشد که به ما فرصت رشد و پرورش می دهد و بیش از آنکه پیوندی قانونی باشد، پیوندی عاطفی و احساسی است. دانش و آگاهی ما دراین انتخاب عامل مهمی برای تضمین موفقیت این پیوند می باشد.

لطفا به سوالات زیر با دقت پاسخ بدهید.

آیا نگران تصمیمات و مشکلات آینده هستید و این موضوع برای شما اضطراب زا است؟

آیادر گذشته تجربه تلخی از رابطه داشتید و حالا نگران تکرار همان تجربیات هستید؟

آیا ترس از مطرح کردن تصمیمات مهم زندگی، اهداف بلند مدت حرفه ای و یا شخصی با فرد کاندید ازدواجتان دارید؟

آیا ترس از اعتماد و وابستگی و صمیمیت با فرد کاندید ازدواجتان دارید؟

آیا ترس از فروکش کردن شور و اشتیاق شروع رابطه دارید؟

مسلما زندگی مشترک می تواند موجب حس شور و اشتیاق در شما و شریک زندگیتان شود. اما علیرغم عشق و صمیمیت  شروع رابطه هر فرد دغدغه ها و ابهامات شخصی خود را دارد که اجتناب از آنها موجب مشکلاتی در رابطه خواهدشد و طبیعتا می تواند تنش زا باشد. به خاطر داشته باشید دو نفر با دو فرهنگ با دو تجربه متفاوت از گذشته و زندگی تصمیم می گیرند که زندگیشان را باهم  زیر یک سقف ادامه دهند. درصورتیکه این تصمیم آگاهانه و با دانش کافی شروع کنند، می توانند بسیاری از موانع و مشکلات رابطه را پیش بینی و مدیریت کنند و لحظات زیبایی را درکنار هم تجربه کنند.

مشاوره پیش از ازدواج چیست؟

مشاوره پیش  از ازدواج ، یکی از انواع مشاوره  می باشدکه به افراد کمک می کند تا آمادگی لازم برای ازدواج را کسب کنند که معمولا توسط مشاوران ازدواج و خانواده صورت میگیرد. مشاوره پیش از ازدواج استاندارد های لازم برای ازدواج دو نفر از جمله تطابق ها و ویژگی های شخصیتی، تربیتی، سنتی، فرهنگی، تحصیلی، اقتصادی، قومی و مذهبی را بررسی می کند. با این نوع مشاوره می توانید از این موضوع که شما و فرد کاندید ازدواجتان رابطه ای سالم و پایدار را با یکدیگر دارید مطمئن شوید و به شما شانس بیشتری برای ایجاد و ادامه  یک رابطه قدرتمند و راضی کننده داده می شود.

دلایل مشاوره پیش از ازدواج :

  • فراهم آمدن دیدگاه مشترک درمورد رابطه

یک مشاور پیش از ازدواج  می تواند کمک کند تا از تفکر فرد گرایانه به تفکر مشترک برسند به نوعی متوجه نیاز ها و احساسات فرد کاندید ازدواجشان شوند و به آنها اعتبار و ارزش دهند. هر یک از ما در درونمان فردیتهایی داریم که می تواند مانع از تصمیم گیری برای ادامه رابطه زوجیت شود، اما یک مشاور خوب می تواند کمک کند تا یک زوج نسبت به عواطف، احساسات و نیازهای یکدیگر حساس شوند.

  • آگاهی و افزایش شناخت از یکدیگر

افرادممکن است ابتدا از رفتن به مراکز مشاوره قبل ازدواج اجتناب کنند و ترس و اضطرابی که به دلیل بیان مسائل ناگفته قرار است ایجاد شود را نتوانند تحمل کنند، بدیهی است که قرار است موضوعات مهمی برای اولین بار  در مورد عقاید شخصی، باورها و ایده ها  در جلسات مشاوره مطرح بشود تا موجب افزایش شناخت و آگاهی گردد.

  • مانع از توهین و جریحه دار شدن احساسات

بیان افکار و احساسات گاهی می تواند موجب جریحه دار کردن احساسات و ایجاد یک تعارض در رابطه شود. یک روانشناس خوب با ایجاد محیطی امن بستری مناسب  و به دور از قضاوت ایجاد می کند تاهر فرد درمورد  عقایدشان صحبت کند.

  • راهکارهایی برای حل مسائل

در جلسات ممکن است که زوجین، در مورد نگرانی هایشان صحبت کنند و یک مشاور خوب با بررسی های صورت گرفته می تواند یک برنامه خوب عملی در اختیار زوجین قرار بدهد.  درمانگر می تواند با راهکارهای عملی مثل چگونگی ابراز همدلی و همراهی به زوجین کمک کند تا حس همبستگی خود را حفظ و در شرایط دشوار کنار یکدیگر باشند.

فواید مشاوره قبل از ازدواج

تشخیص نقاط ضعف و قوت افراد و رشد آنها در رابطه

بررسی ویژگی های شخصیتی

تقویت مهارت های ارتباطی

حل تعارضات و مشکلات ابتدای رابطه و کاهش استرس در مورد وقایع پیشرو رابطه

بررسی گذشته و تاریخچه خانوادگی هرفرد

بررسی مسائل مالی و دیدگاه های هرفرد

بیان اهداف شخصی، زوجی و خانوادگی

بررسی مسئولیتها و تعهدهای هر فرد در رابطه

روند انجام مشاوره ازدواج

مشاور پیش از ازدواج  در ابتدا با انجام یک مصاحبه بالینی، به شناختی کلی از زوجین دست پیدا  می کند. در مرحله بعدی، از آزمون های علمی معتبر جهت ارزیابی استفاده می کند تا شناخت درستی از سلامت روانی، تفاوت های شخصیتی و اشتراکات آنها پیدا کند.

همچنین زوجین در جلسات مشاوره در مورد سبک زندگی، خانواده، ویژگی های شخصیتی، معیار انتخاب همسر، انتظارات، خطوط قرمز و احساساتشان صحبت می کنند. روانشناس با این تعاریف به نتیجه احتمالی از آینده ازدواج آنها دست پیدا می کند. مشاور پیشنهاد به ازدواج یا عدم ازدواج نمی دهد بلکه نقاط ضعف و قوت رابطه را به شما یادآوری می کند و شما را با چالش ها و موانع پیش رو آشنا می کند.

با تبادل نظر و بحث کردن در مورد تفاوت ها و انتظاراتتان به همراه یک روانشناس مشاور ازدواج ، شما و شریک زندگیتان می توانید یکدیگر را بهتر درک و حمایت کنید.

تعداد جلسات مشاوره ازدواج

مشاوره های پیش از ازدواج یک مشاور درمانگر با درمانگر دیگر متفاوت است و کاملا بستگی به تشخیص روانشناس ازدواج شما دارد. اما عموما جلسات هفته ای یکبار است. برخی مسائل ممکن است در یک جلسه حل شوند در حالی که برخی دیگر ممکن است چند جلسه طول بکشند

معمولا تعداد جلسات مشاوره بین 3 تا 10 جلسه متغیر است و تا زمانی که شما احساس کنید نیاز به راهنمایی و مشاوره دارید ادامه می یابد.

ملاک های انتخاب یک مشاور ازدواج خوب

برای انتخاب مناسب و درست یک مشاور ازدواج، بهتر است که به ملاک هایی مانند تحصیلات، تجربه کاری، توانمندیها و انتظاراتمان از جلسات مشاوره و برنامه مورد نظر مشاور توجه داشته باشیم.

خانواده پایدار، ترنم ذهن آگاهی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *